Denne båd er liebhaveri for friluftsnydere med saltvand i blodet. Rigtig fin ketch riggede sejlbåd er nu udbudt til salg det er et klenodie som er sjældent kommer til salg, Bliver annonceret til salg over hele verden! Den er tegnet af Aage Utzon i 1959 Aage Utzon skabte sammen med Georg Berg og M.S.J. Hansen respekt inden for sit fag ved at udvikle den nøjsomt præciserede spidsgatter. De dygtige kapsejlere gik til Aage Utzon, som havde ry for at tegne de hurtigste spidsgattere, og med de dygtigste folk ved roret, skulle de selvsagt også vinde. Han var kendt for at beskrive sine både ned til den mindste detalje i sine konstruktionstegninger. I udformningen af skibene blev konstruktions- og funktionsoptimering den afgørende faktor for skibenes udseende alle tegninger kan findes på https://yacht-loggen.dk/archive/5baa8df8c2d07876fc37fb6c

En stor del af fritiden blev brugt som søspejder, og Jørn blev en dygtig sejler. Aage Utzon var en dedikeret sportsmand, der opfordrede sine sønner til et aktivt friluftsliv. Han engagerede sig selv i sejlsporten som formand for Aalborg Søspejdertropsråd og designede en 17 fods spydrigget båd til brug for søspejderne. Båden fik navnet Aalborg-jollen og udmærkede sig ved at være synkefri og konstrueret til brug for unge mennesker. Som skibsingeniør og bådkonstruktør designede Aage Utzon selv en lang række skibe og blev særligt kendt for konstruktionen af træbåden spidsgatten.

Jørn Utzons maritime baggrund fra barndommen i Aalborg og arbejdsmetoderne, han lærte fra faderens bådkonstruktioner og sin gang på skibsværkstedet, danner baggrunden for en god del af hans senere arbejde som arkitekt.

Og de sidste mange år er det en bådbygger der har passet og plejet den, så den i dag står i en meget fin original stand. Nyere motor Vetus 65 hk 4 cyl. Der er lavet nye tanke rustfri stål. Nyt stævnrørsleje samt nyt skruetøj. Teak dæk 35 mm massivt, omfuget 2019, helt nyt cockpit lavet i burmateak 2018.

Der er helt nyt elsystem 2018 Wallas d30 diesel fyr, Victron combi lader/inverter samt helt nye hynder og nye sejl. Rigtig fin og sund træbåd til den rigtige sejler.

Ref. nr. 92731606

Utzon explorer 50 m2 ketch


Type: Ketch

Motortype: VETUS 65 hk 4 cyl.

Årgang: 1959

Stand: Velholdt

Beliggenhed: Struer

Deplacement: 12000 kg

Længde: 10,80 m

Bredde: 3,2 m

Dybgang: 1,6 m

Skrog: Lærk på eg

Status: Til Salg


Pris i DKK.220,000
Pris i EUR.29,300
Interesseret i denne båd? Send en mail eller ring til

redgorm1@gmail.com

45+ 23450057